Podeli vest

Mirioslav Lajčak je na Tviteru posle susreta objavio da je sastanak sa Vučić predstavljao tešku, ali i odgovornu diskusiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lajčak
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni predstavni SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocenili su večeras posle susreta sa predsenikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je taj sastanak bio težak, ali da je predstavljao odgovornu diskusiju i da je predsednik Vučić pokazao posvećenost miru i stavilnosti.

Mirioslav Lajčak je na Tviteru posle susreta objavio da je sastanak sa Vučić predstavljao tešku, ali i odgovornu diskusiju.

”Imao sam tešku, ali odgovornu diskusiju sa predsednikom Srbije. Preneo sam poruke i istakao da svi sporazumi postignuti u okviru dijaloga moraju da budu sprovedeni, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. Nastavićemo razgovore kasnije večeras”, poručio je Lajčak.

Eskobar, koji je zajedno sa Lajčakom oko 17.40 napustio zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, rekao je da ceni posvećenost miru srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

“Imali smo težak i dugačak sastanak sa predsednikom Vučićem. Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje”, saopštio je Eskobar, a prenela američka ambasada na Tviteru.

Vučić se u 17.00 sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo Eskobara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: