Podeli vest

Lajčak je pohvalio Beograd i Prištinu za mesečne sastanke na nivou glavnih pregovarača i rekao da postoji dogovor da održi i sastanak na najvišem nivou.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

miroslav lajček
Foto: Shutterstock

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je na forumu u Dubrovniku da su za Beograd i Prištinu spremna tri ili četiri sporazuma i da očekuje da će oni uskoro biti finalizovani.

Lajčak je pohvalio Beograd i Prištinu za mesečne sastanke na nivou glavnih pregovarača i rekao da postoji dogovor da održi i, kako je rekao, sastanak na najvišem nivou, prenosi prištinska Koha.

On je ocenio da je proces dijaloga između Beograda i Prištine od najvećeg strateškog značaja u regionu i podsetio da su se nedavno “dve strane” dogovorile oko mape puta za primenu energetskog sporazuma za četiri opštine na severu KiM.

Kao druga dva hitna pitanja naveo je otpočinjanje pregovora za prijem Albanije i Severne Makedonije u Evropsku uniju, kao i pitanje vizne liberalizacije za Prištinu.

Lajčak je poručio da je došlo vreme da EU vrati kredibilitet proširenja i da partneri, kako je rekao, ozbiljno rade svoj posao u reformama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: