Podeli vest

Vreme je da Zapadni Balkan brzo napreduje na putu ka EU, izjavio je danas specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, i naglasio da su izazovi sa kojima se svaka od zemalja Zapadnog Balkana na tom putu suočava jedinstveni i da se ne može koristiti jedan pristup koji svima odgovara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

”Istovremeno, hitnost uključivanja novih članica u Uniju, naglašena ratom u Ukrajini, ne nailazi na entuzijazam, već na stagnaciju i nazadovanje u regionu. Ovo se mora brzo promeniti jer je sada vreme za integraciju u EU”, napisao je Lajčak na svom nalogu na Fejsbuku, nakon što je gostovao na samitu ”To be Secure” u Budvi.

On je istakao da različite okolnosti i etape sa kojima se na putu ka EU susreću zemlje Zapadnog Balkana, zahtevaju jedinstven i prilagođen pristup za Evropsku uniju.

On je saopštio da je ove sedmice posetio i Strazbur, gde je zasedao Evropski parlament, nakon čega se u Budvi sastao i sa mandatarom za sastav nove vlade Crne Gore Milojkom Spajićem, sa kojim je razgovarao o potrebi formiranja stabilne, proevropske koalicije, koja bi obezbedila da Crna Gora iskoristi trenutni zamah za proširenje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: