Evropska unija pripremila je paket podrške za ceo Zapadni Balkan kako bi mu pomogla u suočavanju sa energetskom krizom, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

URUSLA FON DER LAJEN
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Fon der Lajen, koja je posetu Zapadnom Balkanu započela juče u Severnoj Makedoniji, rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, da je EU obezbedila grantove u vrednosti od 80 miliona evra za tu zemlju kao vid hitne podrške budžet.

“To će pomoći u suočavanju sa visokim troškovima energije za vaše građane i kompanije”, rekla je fon der Lajen i najavila da će u Severnu Makedoniju stići još sredstava, prenosi makedonska Telma.

Ona je na Tviteru ocenila da pregovarački proces sa Severnom Makedonijom dobija na zamahu i da je makedonski narod posvećen evropskim vrednostima.

“Sve ujedinjene političke snage mogu da ostvare cilj, za dobrobit građana. Sada je taj trenutak”, poručila je Fon der Lajen.

Nakon posete Skoplju, Fon der Lajen će, kako je ranije najavljeno, danas boraviti u Prištini i Tirani, a sutra su na agendi Srbija i Bosna i Hercegovina.

Posetu završava 29. oktobra u Podgorici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ