Podeli vest

Svetska muzička zvezda Lajonel Riči nastupiće na koncertu povodom dvodnevne ceremonije krunisanja novog britanskog kralja Čarlsa III, 7. maja u zamku Vindzor, prenosi dnevni list San.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kralj čarls
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, Pool, File

Američki pevač je dugogodišnji prijatelj i poštovalac britanskog kralja (74) i jedan je od ambasadora Prinčevog fonda (The Prince’s Trust), dobrotvorne organizacije osnovane 1976. godine. „Kralj poštuje sve svoje ambasadore i posebno ceni Lajonelovu nepokolebljivu podršku Prinčevom fondu”, rekao je za britanski tabloid izvor iz Bakingemske palate.

Ulaznice za koncert deliće se lutrijom i 5.000 karata predviđeno je za građane širom Velike Britanije, dok će preostalih 5.000 biti podeljeno dobrotvornim organizacijama bliskim kraljevskoj porodici, kao i pripadnicima vojske.

Kralj Čarls III će biti krunisan u subotu 6. maja u Vestministerskoj palati, a službu će voditi kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi. Istog dana biće krunisana i kraljica supruga Kamila.

Novokrunisani monarh pojaviće se zatim na balkonu Bakingemske palate. Narednog dana će biti održan „Koronacioni koncert” na kojem će nastupiti svetske muzičke zvezde, a u ponedeljak 8. maja, javnost će biti pozvana da se pridruži dobrotvornom radu u lokalnim zajednicama, saopšteno je iz Bakingemske palate.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: