Podeli vest

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je, odgovarajući na pitanja vođe organizovane krimnalne grupe Veljka Belivuka, detaljno opisao kroz kakvu torturu je prolazio ubijeni Lazar Vukićević.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belivuk
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je, odgovarajući na pitanja vođe organizovane krimnalne grupe Veljka Belivuka, detaljno opisao kroz kakvu torturu je prolazio ubijeni Lazar Vukićević.

Organizovanoj kriminalnog grupi se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Lalić je naveo da je Vukićević, kada je doveden u kuću u Ritopeku, bio toliko pretučen da su mu “kosti prstiju videle”. Vukićević je krvario iz rane na glavi više od dva sata, nakon čega su ga, prema rečima Lalića, pripadnici grupe polivali vodom iz creva pokušavajući da ga povrate.

Pričajući o ubistvu Aleksandra Šarca, Lalić je naveo da misli da je on ubijen 17. oktobra, kada je Lalić zajedno sa još nekim pripadnicima bio u inostranstvu.

Belivuk je zatim od Lalića tražio da uradi rekonstrukciju otmice Nikole Mitića, te ga je ispitivao gde je Mitić prvi put uočen, u kojim kolima i kojom rutom su ga pratili.

Lalić je ispričao da nije video trenutak kada jsu pripadnici grupe oteli Mitića i ubacili ga u kola, već samo pripadnike kako ulaze u automobil, dodajući da je tada Belivuk javio preko kriptovane aplikacije “Skaj” da je osoba oteta i da svi idu u “bazu”, kako su prpadnici grupe zvali prostoriju na stadionu FK Partizan.

Pričajući o Veljku Banoviću zvanom Votka, bliskom saradniku Luke Bojića, na pitanje Belivuka zašto je rekao da je Votka nažalost naivan, ako Votka planirao Lalićevo ubistvo, on je rekao “sad žalim za mnogim stavrima”. Lalić je ponovio da je video slike ubijenih Ljubomira Lainovića i Joke, dodajući da su Lainoviću pucali u glavu.

Okrivljeni-saradnik je ispričao da je “Rista”, koji je takođe, kako se sumnja, ubijen od strane “kavačkog klana, ubjen u Istanbulu i da je siguran da je to Rista Mijanović koji je nestao pre dve godine.

Turska policija je pronašla slike mučenja Mijanovića.

Lalić je ispričao i da je optuženi Nebojša Janković planirao da pobegne iz zemlje, ali ga je Belivuk ubedio da to ne uradi. Kada su nakon objavljivanja rata mafiji od strane predsednika Srbje Aleksandra Vučića, pripadnici ove grupe pobegli u Tursku, tamo ih je sačekao i smestio pripadnik Kavačkog klana Radoje Živkoivć sa devojkom iz turske Ajšom.

Sudija je odredila pauzu naokon koje će Belivuk da nastavi sa pitanjima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: