Podeli vest

Ukrajina je danas obustavila spasilačke operacije u zapadnom gradu Lavovu i saopštila da je broj poginulih u ruskom raketnom udaru na stambenu zgradu porastao na 10.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/ AP Photo/Mykola Tys

Regionalni guverner Maksim Kozicki rekao je da su spasioci radili tokom noći da bi raščistili ruševine uprkos jakoj kiši koja je pala nakon što je juče raketa pogodila stambenu zgradu u, kako je ocenio, najvećem ruskom napadu tokom rata na civilnu infrastrukturu u Lavovu, preneo je Rojters.

Lavov, na zapadu Ukrajine je udaljen samo 70 kilometara od granice sa Poljskom, koja je članica NATO i Evropske unije i daleko od linija fronta.

“Kao rezultat jučerašnjeg raketnog napada na stambenu zgradu u Lavovu, ubijeno je 10 ljudi. Jedna osoba je pronađena tokom noći i još jedna jutros”, napisao je Kozicki na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Gradski zvaničnici proglasili su dvodnevnu žalost. Nacionalna policija je saopštila da je 45 osoba, uključujući troje dece povređeno.

U napadu je oštećeno 35 kuća, kancelarijski kompleks, studentski kampus, škola i nekoliko desetina automobila, naveli su zvaničnici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: