Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : TANJUG

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu Ministarstva, izražena je namera obe strane da se odupru “zlonamernim pokušajima iskrivljavanja pojedinih istorijskih događaja na Balkanu”, pri čemu su sagovornici istakli “nedopustivost stavljanja politizovanih etiketa državama i narodima”.

U razgovoru su razmatrana pitanja zajedničkog rada na multilateralnim platformama, prvenstveno u sistemu Ujedinjenih nacija.

Konstantovano je jedinstvo u potrebi oslanjanja na međunarodno pravo i fundamentalne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1031 i 1244.

Tokom razgovora povećana pažnja bila je posvećena situaciji na Balkanu, rešavanju problema KiM i situaciji u i oko BiH.

U duhu strateškog partnerstva, razmatrana su ključna pitanja bilateralne saradnje i potvrđena obostrana spremnost za jačanje saradnje i nastavak dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i u međuresornom formatu.

Razgovor je obavljen na inicijativu srpske strane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: