Podeli vest

Neke zemlje koje nameravaju da učestvuju na skupu o Ukrajini u Švajcarskoj planiraju da to učine samo kako bi objasnile besmislenost održavanja takvog događaja bez učešća Rusije i na osnovu ultimatuma, izjavjio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sergej Lavrov
Foto: Shutterstock

“Zapadi pokušava da uvuče maksimalan broj zemalja u razvoju i zemalja globalnog juga u ove skupove, a neke zemlje tada objašnjavaju Rusiji da oni učestvuju samo sa jedinim ciljem – da objasne bespredmetnost takvih događaja bez učešća Rusije i na osnovu ultimatuma“, rekao je Lavrov za TV kanal ATV.

Dodao je da su se neki “već razočarali i prestali da idu na takve događaje”, prenosi Tass.

Lavrov je ocenio da Ukrajina i Zapad nisu spremni za ozbiljan razgovor o mirnom rešenju.

„Nemam još sa kim da razgovaram o izjavama ukrajinskog, američkog i evropskog rukovodstva, niko od njih nije spreman za ozbiljan razgovor“, rekao je Lavrov.

Švajcarsla će u junu biti domaćin konferencije o takozvanoj ukrajinskoj ”formuli mira” u letovalištu Burgenštok u blizini Lucerna u centralnoj Švajcarskoj.

Ruska ambasada u Švajcarskoj je potvrdila da ”švajcarske vlasti nisu poslale Rusiji poziv za konferenciju u Burgenstoku”.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su bilo kakvi razgovori o Ukrajini bez Rusije besmisleni i da su, u stvari, ”pregovarački proces bez svrhe”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: