Podeli vest

Kosovska policija dobila je jutros dojavu da se u zgradi u kojoj su smeštene prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Pokrajinski PIO fond i Kosovsko-mitrovački okrug u severnom delu Kosovske Mitrovice, nalazi eksplozivna naprava, potvrdio je za Tanjug zamenik generalnog direktora kosovske policije Mitrovica sever Veton Eljšani.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/DOPISNIK KIM/ARHIVA

Eljšani je rekao da je kosovska policija obavila uviđaj i da je dojava o podmetnutoj bombi lažna.

“Pripadnici Kosovske policija obišli su danas zgradu u kojoj se nalaze pomenute kancelarije. Pregledali su sva tri sprata i razgovarali sa zaposlenima da li ima nečeg sumnjivog u objektu. Nakon razgovora i pregleda policajci su se uverili da nema ništa sumnjivo i napustili su zgradu. U pitanju je lažna dojava o bombi”, rekao je Eljšani.

Srpska lista poručila je juče da odbacuje ultimatum prištinskih vlasti da napusti prostorije u Kosovskoj Mitrovici u kojima je smešteno nekoliko institucija Republike Srbije i zahteva da se to pitanje rešava u dijalogu Beograda i Prištine, a u kontekstu uspostavljanja Zajednice srpskih opština, kako je predviđeno sporazumima iz 2013. i 2015. godine.

Kako je ukazala u saopštenju, namera prištinskih vlasti je da po svaku cenu nastave sa eskalacijom situacije na terenu i okupiraju zgradu u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj su smešteni Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Služba Direkcije Fonda PIO, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad Vučitrn.

Rok privremenih prištinskih institucija da predstavnici srpskih institucija napuste pomenuti objekat ističe sutra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: