Podeli vest

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je pop pevačica Lena Kovačević je koja je govorila o koncertu 3. aprila u Šaroun (Scharoun) u Nemačkoj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

Kovačević je rekla da je koncert najavljen još pre godinu i po dana, a sa simfonijskim orkestrom Jozef end Frends (Friends) je do sada nastupala na interesantnim lokacijama, od manastira iz 13. veka, do zamka, do crkve iz 15. veka.
“Na jednom od tih koncerata se pojavio umetnički direktor Šarou teatra, koji mi je rekao: ‘Upravo sam vas bukirao za 3. april 2024. To je bila 2022. godina. Kad nekome u Srbiji kažete da je koncert za godinu i po dana, to ovde deluje neverovatno”, navela je Kovačević.


Upitana koliki je izazov pevati na četiri jezika, Kovačević je rekla da je sa Jozef end frends već nastupala i pevala na njima, a violinista Jozef Zig je napravio sada “repertoar koji je božanstven”.


Repertoar publiku vodi kroz vrlo teške, emotivne, dramatične pesme, tu su šansone Lare Fabijan, pesme Ane Okse (Anna Oxa), Mine i Rendi Kraford (Randy Crawford), ali i njene poput “Kafe” i “Zovi me Lena”.


Kovačević peva i tradicional “A što ćemo ljubav kriti”, i dodala je da u 12 pesama prolazi “kroz jedan vrlo lep, bogat muzički jezik”.
“Ne samo da pevam na četiri jezika, nego je stilski vrlo lep način na koji je to uklopio. Aranžmani su originalni. Evo sada konkretno za pesmu ‘Zovi me Lena’ uradili fantastičan nov aranžman”, istakla je Kovačević.

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)


Navevši da ima vrlo odabranu publiku, Kovačević je dodala da je kroz godine rada došla do toga da sada rasprodaje koncerte.
“Trenutno mogu da zakažem koncert i da ne brinem o tome da ćemo koncert da prodamo. To je nešto do čega je trebalo doći, do čega jako malo ljudi u našoj zemlji dolazi kad pričamo o pop muzici”, navela je pevačica.


Ocenivši da je njen pristup pop muzici zastupljeniji u inostranstvu nego kod nas, Kovačević je dodala da će muzika kakvu izvodi britanska pevačica Šade (Sade) u inostranstvu uvek biti mejnstrim, ali kod nas ne.


Kovačević je rekla da sa Darkom Dimitrov radi na sledećem albumu, koji će se malo više osloniti na svetske trendove, a jedna pesma će biti i za domaće i za strano tržište.


Prema njenim rečima, po povratku iz Nemačke očekuju je koncerti 20. aprila u Zrenjaninu, a zatim u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: