Podeli vest

Noć na severu Kosova i Metohije je protekla mirno, bez incidenata, uz pojačano prisustvo pripadnika policije u sve četiri opštine, kao i na obodima severnog dela Kosovske Mitrovice, na linijama razgraničenja južnog od severnog dela grada, javlja reporter Tanjuga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

leposavić
FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ARHIVA

Građani i dalje dežuraju ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, zahtevajući da pripadnici specijalne policije napuste prostorije u koje su nasilno ušli i uveli albanske gradonačelnike.

Preko administrativnih prelaza još nije dozvoljen ulazak robe poreklom iz centralnog dela Srbije, kao ni kamionima sa srpskim tablicama, bilo da su prazni ili prevoze robu stranog porekla.

Kamionima sa srpskim tablicama nije dozvoljen ulaz ni iz Albanije, iako prevoze albansku robu, ili za centralni deo Srbije ili za Kosovo i Metohiju.

Meštani Leposavića dele fotografiju uhapšenog Vlaškovića uz poruku ”Nije kriv”

Meštani Leposavića na društvenim mrežama danas su masovno podelili fotografiju na kojoj se vidi kako njihov sugrađanin Nemanja Vlašković, koga su kosovski policajci uhapsili zbog optužbi za napad na novinare i na kojoj se vidi da on nije osoba koju je ministar unutrašnjih poslova u vladi Prištine Dželjaj Svečlja zaokružio na fotografiji koju je objavio kada je podelio informaciju o hapšenju, javlja Tanjugov dopsinik.

Kako se navodi, na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, vidi se kako Vlašković stoji u masi, i da se nalazi nekoliko metara iza osobe koja nosi kapuljaču i koju je Svečlja zaokružio i za koju je naveo da je reč o Vlaškoviću. Dodaje se da uz fotografiju koju dele meštani Leposavića, oni dele poruku koja glasi: ”Nije kriv”.

Kosovska policija je juče na Fejsbuku saopštila da je uhapsila Srbina osumnjičenog da je 29. maja u Leposaviću napao novinare više medija. Svečlja je na svom nalogu na Tviteru poručio da će se ”Nemanja Vlašković suočiti sa pravdom za napade na novinare” i objavio njegovu fotografiju, i uz nju još jednu na kojoj se vidi maskirana osoba u masi, koju je Svećlja zaokružio, sugerišući da je to Vlašković. U saopštenju policije se dodaje da njihovi pripadnici “ostaju posvećeni realizaciji svojih zakonskih i ustavnih obaveza, održavanju reda i javne bezbednosti, vladavini zakona i privođenju pravdi osumnjičenih za kršenje zakona i reda”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: