Podeli vest

Lideri opozicionih poslaničkih grupa Dveri-Patriotski blok, koalicije NADA i Zavetnici okupili su se ispred zgrade RTS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RTS
Foto: Shutterstock

Lideri opozicionih poslaničkih grupa Dveri-Patriotski blok, koalicije NADA i Zavetnici okupili su se danas ispred zgrade RTS i nakratko blokirali saobraćaj u Takovskoj ulici, kako bi, kako su rekli, izrazili nezadovoljstvo francusko-nemačkim sporazumom za rešenje pitanja Kosova i Metohije.

„Naši zahtevi su jasni, jedini način da se predupredi nešto što niko ne želi, jeste Vučićeva ostavka. Moraju da se raspišu vanredni izbori na svim nivoima, to je jedino legitimno i jedino demokratsko sredstvo za svaku zemlju kada se ona nađe u ovako dubokoj političkoj krizi“, rekao je predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

On je dodao da su oni spremni da, „idu do kraja“, a to podrazumeva „odlazak Aleksandra Vučića“ i „normalizovanje situacije u zemlji“, gde će posle, kako je dodao, većinski odlučiti u kom pravcu zemlja treba da ide.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da su blokirali saobraćaj ispred zgrade RTS da bi ukazali da je došlo vreme da progovori i druga strana o onome što se u Srbiji dešava, o francusko-nemačkom sporazumu, o zapadnom ultimatumu i o neovlašćenom prihvatanju svega toga od strane predsednika Republike.

„Mi mislimo da će našim blokadama biti blokirani svi oni koji krše Ustav, koji izdaju KiM, koji su spremni na kapitulaciju, koji prihvataju zapadne ultimatume, koji ne dozvoljavaju realne rasprave ni u Parlamentu i koji misle da na taj način mogu da prevare ovaj narod“, rekao je Obradović.

Predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da je predsednik Srbije u Ohridu prihvatio sve ono što je govorio da neće prihvatiti, a to je ono što su bile, kako je rekla, osnovne tačke sporazuma.

„Mi smo odlučni u onome što smo na početku definisali kao ciljeve nacionalnog društvenog i političkog okupljanja. Nećemo odstupiti ni jedan korak od odbrane ustavnog poretka. Braneći KiM, mi branimo celokupnu državu Srbiju. U ovom trenutku neprijateljskoj koloni pridružio se i predsednik Republike“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Oni su najavili da će u petak, 24. marta, blokirati sve opštinske i gradske uprave širom Srbije, čime bi se, kako su rekli, poslala poruka svih onih koji se ne slažu sa prihvatanjem francusko-nemačkog „ultimatuma“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: