Podeli vest

Kompanija LinkedIn, koja korisnicima nudi istoimenu društvenu mrežu za poslovne kontakte, saopštila je da će ukinuti 716 radnih mesta i ugasiti svoju aplikaciju Incareers, orijentisanu na Kinu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

linkedin
Foto: Pixaby

Šef LinkedIna Rajan Roslanski je rekao da su ukidanja radnih mesta neophodna zbog racionalizacije poslovanja kompanije, prenosi Rojters. Ova firma, koja je u vlasništvu Majkrosofta, će ubuduće više koristiti usluge spoljnih saradnika.

Roslanski je u pismu naveo da će ove promene doveti do otvaranja 250 novih radnih mesta. Portparol LinkedIna je saopštio da će osobe koje su izgubile svoje radno mesto u firmi moći da konkurišu na nove pozicije.

Kompanija je istovremeno najavila da će do 9. avgusta ugasiti svoju aplikaciju Inkarirs, orijentisanu na kineske potrošače, zbog “žestoke konkurencije” i “izazovne makroekonomske situacije”, navodi se na sajtu LinkedIn-a.

LinkedIn, koji zapošljava 20.000 ljudi, je prošle godine u svakom kvartalu beležo rast, ali je uprkos tome odlučio da se pridruži trendu otpuštanja u tehnološkom sektoru zbog sumornih ekonomskih očekivanja.

U proteklih šest meseci je u na globalnom nivou ukinuto više od 270.000 radnih mesta u tehnološkom sektoru, prema podacima portala Lejofs.

Kompanija Amazon je nedavno ukinula 27.000 radnih mesta, najviše u svojoj istoriji, Meta, vlasnik Fejsbuka- 21. 000, a Alfabet, matična kompanija Gugla-12.000 radnih mesta.

Portal Lejofs navodi da je i pre saopštenja kompanije LinkedIn samo u maju eliminisano 5.000 poslova u tehnološkom sektoru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: