Podeli vest

Oko stotinu građana okupilo se danas ispred Patrijaršije u Beogradu, odakle je krenula ”Litija za spas Srbije i za sveto KiM” do Hrama Svetog Save, gde je skup i okončan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

litija bg za kim
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Organizatori litije su Sabor pravoslavnih žena i Pokret Svetosavlje, a Aleksandra Knez Milojković iz Sabora pravoslavnih žena poručila je okupljenima da, iako su iskušenja velika, ne posustaju u borbi za KiM, kao i da žele da pokažu da nisu huligani jer se bore za svoju zemlju.

Okupljeni su nosili transparente sa likovima svetaca, verska obeležja i zastave Srbije, a u sredini kolone automobil je emitovao duhovne pravoslavne pesme, dok su pojedini učesnici tamjanom kadili ulice.

Povorka se kretala ulicama Kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, Prizrenskom, Kraljom Milana, delom Beogradske kod kružnog toka Slavija, Bulevarom oslobođenja, a na bezbednost učesnika pazile su snage bezbednosti.

Povorka je završena u parku ispred Hrama Svetog Save, odakle je deo vernika otišao na večernje bogosluženje koje je služio patrijarh Porfirije, a mali broj građana se verbalno sukobio sa policijom ispred Hrama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: