Podeli vest

U ostacima podmornice Titan pronađeni su, pretpostavlja se, ljudski ostaci, potvrdila je američka obalska straža.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Paul Daly/The Canadian Press via AP

Spašeni delovi broda Titan istovareni su sa kanadskog broda Horizon Arctic na pristaništu kanadske obalske straže u Sent Džonsu

Fotografije su pokazivale metalne komade iz podmornice prekrivene ceradama prije nego što su ih dizalice podigle na kamione.

Nešto kasnije Obalska straža se oglasila saopštenjem:

– Medicinski stručnjaci SAD-a sprovešće službenu analizu navodnih ljudskih ostataka koji su pronađeni unutar olupine na mestu incidenta, istakli su.

Kapetan Jason Neubauer, koji vodi istragu o tragediji, rekao je:

– Zahvalan sam na koordiniranoj međunarodnoj i međuagencijskoj podršci u pronalaženju i očuvanju ovih vitalnih dokaza na ekstremnim morskim dubinama. Dokazi su tu, ali čeka nas još puno posla kako bismo razumeli šta je dovelo do katastrofalnog gubitka Titana i pomogli da se slična tragedija više ne dogodi.

Ekspediciju s Titanom organizovala je kompanije OceanGate Expeditions krenuvši na svoje treće putovanje do Titanika, koji je udario u santu leda i potonuo 1912. godine.

OceanGate Expedition Titanom je nudio posetu slavnom potonulom brodu za 250.000 dolara po osobi, stoji na službenim stranicama.

U podmornici su bili kapetan i još četiri putnika, a američka obalska straža u četvrtak je objavila da su svi poginuli.

Poginuo je 58-godišnji britanski biznismen, avijatičar i svemirski turista Hamish Harding, pakistanski biznismen Šahzada Dawood i njegov sin Suleman, francuski okeanograf Paul-Henry Nargeolet, stručnjak za Titanik, i Stockton Rush, osnivač OceanGatea.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: