Podeli vest

Prema njenim rečima, potrebno je da se ponovo zamrznu dažbine na pivo, da bi se bar donekle ublažilo povećanje carina na uvoz alkohola.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Pabovima u Velikoj Britaniji potrebna je pomoć vlade da bi održali pristupačnu cenu pića tokom Božića, jer je inflacija povećala troškove poslovanja i smanjila kupovnu moć potrošača, izjavila je danas izvršna direktorka udruženja pabova Ema Meklarkin.

Prema njenim rečima, potrebno je da se ponovo zamrznu dažbine na pivo, da bi se bar donekle ublažilo povećanje carina na uvoz alkohola.

Ukoliko se ne zamrnu carine na pivo, to bi podiglo porez na najviši nivo ikada u tom sektoru, upozorila je Meklarkin.

Britansko udruženje za pivo i pabove (BBPA), u pismu koje je uputilo juče ministru finansija Džeremiju Hantu, pozvalo je vladu da ponovo odobri zamrzavanje carina za pivo u izveštaju budžeta čije je objavljivanje predviđeno za 17. novembar, preneo je Rojters.

Zamrzavanje, koje je trebalo da stupi na snagu od februara, otkazano je kao deo mera koje je Hant preduzeo prošlog meseca za smanjenje poreza koje je postavila prethodna premijerka Liz Trus i smanjivanje ogromnih subvencija za energiju.

U Britaniji je u septembru zabeležena dvocifrena inflacija, a proizvodnja opada od juna, podsetila je britanska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: