Podeli vest

Ministarstvo odbrane Velike Britanije navodi da su ruske trupe najverovatnije počele da se povlače iz Hersona 22. oktobra sa civilima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ukrajina vs Rusija
Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane Velike Britanije u najnovijem obaveštajnom izveštaju o situaciji u Ukrajini navodi da su ruske trupe najverovatnije počele da se povlače iz Hersona 22. oktobra sa civilima i da je vrlo verovatno da je ruska vojska u povlačenju u toj oblasti uništila više mostova na Dnjepru.

“U petak, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je njihovo povlačenje iz Hersona završeno. Ruske snage su, tokom povlačenja, najverovatnije uništile kopnene i železničke mostove preko reke Dnjepar. Završetak povlačenja dogodio se samo dva dana nakon što je rusko ministarstvo najavilo povlačenje, ali je verovatnije da je povlačenje počelo 22. oktobra, kada je proruska administracija u Hersonu apelovala na civile da napuste grad. Postoji realna mogućnost da se ruska vojska, preobučena u civile, evakuisala iz Hersona prethodnih nedelja”, navelo je britansko ministarstvo, prenosi “Gardijan”.

Uz tvrdnju da povlačenje donosi “značajnu štetu reputaciji Rusije”, ističe se da će Ukrajina najverovatnije kontrolisati velike oblasti Hersonske oblasti na zapadnoj obali reke Dnjepar i da ukrajinske snage u velikoj meri kontrolišu grad Herson.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: