Podeli vest

Gradonačelnik se ovime svrstao u red političara koji će na desničarskom populizmu i žrtvama rata graditi svoj mandat i popularnost, navodi se u saopštenju PSG.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

 Pokret slobodnih građana pozvao je danas gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da hitno ukloni grafit na kom je naslikan lik osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, a iz Lige socijaldemokrata Vojvodine poručuju da negiranje ili nepoštovanje presude Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije nedopustivo i sramotno.

Šapić je povodom saopštenja Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji koja je zatražila uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića rekao da ne zna da li je Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali da zna da je branio srpski narod u Bosni i Hercegovini, te poručio da na uklanjanje grafita neće uticati presude Haga.

Na to je danas portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton reagovao saopštenjem u kojem Šapića podseća da je Srbija članica Ujedinjenih nacija, a da je Savet bezbednosti UN još 1993. osnovao sud za ratne zločine u Hagu a kome je navode Ratko Maldić pravosnažno osuđen na doživotnu robiju zbog zločina genocida, te zločina protiv čovečnosti, zakona ili običaja ratovanja u toku sukoba u Bosni i Hercegovini 1992-1995.

“Njihovo negiranje ili nepoštovanje je nedopustivo i sramotno”, kaže Marton i ocenjuje da ovakvo ponašanje gradonačelnika Beograda samo šteti ugledu glavnog grada i cele države.

Iz Pokreta slobodnih građana Šapiću poručuju da “umesto što se bavi negiranjem ratnih zločina” poštuje zakon i hitno ukloni grafit na kom je naslikan lik osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kao i sve druge kojima razne grupe pozivaju na nacionalnu, versku ili rasnu mržnju.

“Gradonačelnik se ovime svrstao u red političara koji će na desničarskom populizmu i žrtvama rata graditi svoj mandat i popularnost”, navodi se u saopštenju PSG.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: