Podeli vest

Direktor Telekoma Vladimir Lučić rekao je danas za Tanjug da će MTS, uprkos odluci prištinskih vlasti da ukinu tu kompaniju na Kosovu i Metohiji, nastaviti da posluje i pružati servis korisnicima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

On je istakao da u poslednjih nekoliko meseci, sa trenutnom vlašću u Prištini, jača pritisak prema njihovoj kompaniji, ali i da imaju dovoljno snage da se odupru pritisku i da nastave da rade na teritoriji pokrajine.

“Mi smo jedna od retkih firmi koja radi u svih šest zemalja bivše Jugoslavije i nigde nemamo problema, stoga smatram i da ovo što se dešava je više stvar političkog pritiska koja, kada se svede na pravni okvir, mi ćemo uspeti da se odupremo”, rekao je Lučić.

On je podsetio da je kompanija MTS d.o.o. formirana na osnovu Briselskog sporazuma i “umesto da bude primer dobre primene Briselskog sporazuma, sada se krši Briselski sporazum, a vrhunac je bio papir za gašenje koji smo dobili što je potpuno apsurdno i besmisleno te smo ubeđeni da nam je greškom poslat”.

Ponovio je da su odgovorna lica MTS-a upisana sa dokumentima koje su izdale vlasti u Prištini.

“Razlog koji su oni naveli, da jedan član menadžmenta ima pasoš gde piše Republika Srbija, razlog za gašenje firme koja je u vlasništvu Telekoma je toliko besmislen”, ocenio je Lučić. Dodao je da je, budući da su podneli žalbe ambasadama u Prištini, Beogradu ali i Briselu, bilo teško da objasne šta se desilo jer je, prema njegovim rečima, bilo vrlo teško nekome da poveruje da je institcuija mogla da pošalje takav dokument nekoj kompaniji.

“Mi smo ubeđeni da će oni uvideti svoju grešku i posledice te greške, kao i da će na našu žalbu odgovoriti pozitivno”, rekao je Lučić. Istakao je da je u Briselskom sporazumu jasno definisano njihovo poslovanje, a prema istom sporazumu su vlasti u Prištini zvanično to i prihvatile, kao i da postoje prištinske odluke koje su upisane u registrima.

“Ne mogu da zamislim nijedan drugi scenario sem toga da će se nama prihvatiti žalba. Budite sigurni da imamo snage da se odupremo tome”, istakao je Lučić i dodao da ako bi neko silom pokušao da spreči rad MTS-a na KiM, to bi značilo naknadu štete ogromnih razmera na međunarodnom sudu.

“Država Srbija nama uvek pruža podršku i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je aktivno uključen u podršku. Ovo nije prva vrsta pritiska, očigledno je da nova vlast u Prištini kontinuirano vrši pritisak na nas, ali mi ćemo rešiti taj pritisak”, rekao je Lučić.

Istakao je da Telekom Srbija stoji iza svojih zaposlenih što su, prema njegovim rečima, više puta pokazali i uputio poruku da budu sigurni da će problem biti rešen i da će kompanija biti broj jedan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: