Podeli vest

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić rekao je danas za Tanjug, u Zubinom Potoku, da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Telekom donirao 10 pametnih tabli u 10 osnovnih škola na području Kosova i Metohije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

LUČIĆ
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ ARHIVA

“Mi ćemo u 10 osnovnih škola na KiM donirati te table i velika mi je čast što ću imati priliku da se družim sa decom. Sa druge strane, pošto je Telekom Srbija i vlasnik Arene sporta, uz pametnu tablu donirali smo određen broj sportskih rekvizita”, kazao je Lučić.

On je objasnio da se radi o najsavremenijim pametnim tablama koje će deci omogućiti i video konekciju. Napomenuo je da Telekom Srbija zapošljava 250 ljudi na prostoru KiM i pruža mobilne usluge, usluge interneta i televizije u više od 30.000 domaćinstava. “Imamo plan da se širimo i samim tim edukacija, te dece nam je bitna jer smo sigurni da će jedan deo dece kada odraste postati deo našeg tima, zameniti nas koji smo u Telekomu i MTS-u”, naveo je Lučić.

Komentarišući odluku kosovske agencije za privredne registre u Prištini kojom se pokušava zabrana rada MTS d.o.o. na području KiM, Lučić je istakao da su problemi Telekoma krenuli kada je Kurtijeva administracija došla na vlast.

“Naši problemi kreću otkada je Kurtijeva administracija došla na vlast i tada kreće pritisak na našu kompaniju, kao i pritisak na Srbe da se iseljavaju. Vrhunac tog napada je ta odluka da se mi izbrišemo iz registra sa jednim bizarnim razlogom”, objasnio je Lučić. On je naveo da se ovom ne odlukom ne poštuje ne samo Briselski sporazum, već i zakon tzv. Kosova.

“Taj postupak koji su uradili je potpuno nezakonit čak i sa zakonima koji su oni napisali i mi imamo dva pravna leka. Žalili smo se toj agenciji za privredne registre. Imali su rok do petka da nam odgovore i rekli su nam da će dati odgovor za 15 dana”, ukazao je Lučić. Lučić je rekao za Tanjug da je međunarodna zajednica na strani Telekoma Srbije u slučaju kada se pokušava zabrana rada na teritoriji KiM.

“Mi smo najjača kompanija Zapadnog Balkana, potpuno je jasno da će Telekom Srbija i ovde kroz ćerku firmu biti broj jedan. Mi donosimo inovativne usluge, tako da donositi dekret o našoj zabrani je više nego štetan”, istakao je Lučić. Govoreći o licenci za trećeg mobilnog operatera na prostoru KiM, Lučić je naveo da se tender za treću licencu posle 10 godina ne objavljuje, što je prema njegovim rečima, loše za konkurentnost.

“To je loše prvo za konkurentnost, jer postoje samo dva mobilna operatera, to je jedna vrsta nepoštovanja Briselskog sporazuma. Kada rešimo ovaj najveći problem, krenućemo i u tu inicijativu, da to rešimo i da stavimo na sto – zašto nas sprečavaju da budemo konkurentni na čitavoj teritoriji”, zaključio je Lučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: