Podeli vest

Pevač Luk Blek sa pesmom “Samo mi se spava” je pobednik finala takmičenja “Pesma za Evroviziju“ održanog u subotu uveče i predstavljaće Srbiju u maju na “Pesmi Evrovizije” u Liverpulu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/

Muzičar Luk Blek kaže da se jedva suzdržva da ne zaplače nakon što je pobedio na “Pesmi za Evroviziju” i predstavljaće Srbiju na “Pesmi Evrovizije. Posle nastupa u takmičenju sa pobedničkom pesmom “Samo mi se spava”, koje je direktno u subotu uveče prenosila Radio-televizija Srbije, Blek je rekao novinarima da će pobedu proslaviti sa svojim timom.

Upitan da li će sa srpskom verzijom svoje pesme nastupiti u maju u Liverpulu, Blek je rekao da se vezao za nju jer nju napravio za potrebe “Pesme za Evroviziju”.

“Mnogo više se saosećam sa njom i voleo bih da tako predstavljam svoju zemlju, ali o tom, po tom. Videćemo. Imam i verziju na engleskom koju mnogo volim”, rekao je Blek.

Po osvajanju takmičenja na osnovu glasova stručnog žirija i gledalaca Bleku je čestitala prošlogodišnja predstavnica Srbije Konstrakta, a mladi muzičar je priznao da mu je rekla da ga sada očekuju putovanja i da treba mnogo da se zabavi.

“Rekla mi je da se smirim, zezam i vredno radim. Tražiću od nje savet. Moram da zadržim njenu mirnoću , a opet da budem mnogo divlji na nastupu”, dodao je Blek.

Blek je rekao da je razmišljao da odustane od muzičke karijere i da je nastup na “Pesmi za Evroviziju” shvatio kao svoju poslednju priliku, i da je iz tog iskustva kao glavnu pouku izvukao – strpljenje, koje nije imao kao muzičar.

“Od kako sam krenuo išao sam gore dole, levo desno, sa muzikom i prošle godine sam hteo da odustanem. Međutim prijavio sam se na Evroviziju čisto da uradim poslednji korak pre nego totalno odustanem. Isplatilo se”, rekao je Blek.

Blek je bio najbolji po zbirnim glasovima žirija i gledalaca među 16 takmičara direktnog televizijskog prenosa Radio-televizije Srbije iz studija u Košutnjaku.

Na osnovu sms glasova gledalaca najviše je dobio 12 poena Princ, deset poena Blek, osam Džipsi, sedam poena Baroš, a šest poena Nađa.

Stručni žiri činili su muzičari Lena Kovačević, Dragan Đorđević Suzuki, Nevena Božović Ivanović, Slobodan Veljković Cobi i Aleksandar Lokner, na osnovu čijih glasova prvoplasirana je bila Nađa, a sledili su kao drugi Blek i treći Baroš.

Stefan Šaj se predstavio sa trubačima obojenom pesmom “Od jastuka do jastuka”, Boris Subotić sa baladom “Nedostupan”, Nadia sa poletnom gitar pop stvari “Devojka tvog dečka” i Duo Grand spojem narodnjačkog i operskog pevanja u “Viva la vida”.

Sledili su mlada Nađa i “Moj prvi ožiljak na duši”, Frajle sa starogradski obojenom “Neka neka”, rasplesana i egzotično kostimirana ženska grupa Harikejn sa “Zumi zimi zami” i Ćegi i Braća Bluz bend sa etno obojenom “Svadbom ili kavgom”.

U novinarskoj sobi su bili najvećim aplauzom pozdravljeni nastupi Džipsija sa plesnom stvari “Greh”, Luk Bleka sa srpsko-engleskom alternativ pop pesmom “Samo mi se spava” i “Novi plan drugi san” Filipa Baloša.

U završnici večeri Princ je izveo sevdahom prožetu pesmu “Cvet sa Istoka”, Filari tehno pop “Posle mene”, rok stvari su ponudili Gift sa “Libertom” i Empati soul prodžekt “Indigom”, a za kraj Zejna rasplesanu “Rumbu”. Voditelji finalna bili su RTS ličnost Dragana Kosjerina i glumac Milan Marić, a u “Zelenoj sobi” su se sa takmičarima družili Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS je najavio da sav prihod od SMS glasanja ide u humanitarne svrhe.

Povodom održavanja “Evrovizije” u Liverpulu pesme najčuvenijeg svetskog sastava iz tog grada Bitlsa, izvodili su beogradski muzičari Srđan Gojković Gile, Dejan Cukić, Oliver Nektarijević, glumac Gordan Kičić, Bestbit i drugi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…