Podeli vest

Predsednik Belorusije je podsetio da su tri runde pregovora između Rusije i Ukrajine održane na beloruskom tlu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belorusija
Foto: Shutterstock

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko istakao je danas da je Belorusija bila i da će biti uz Rusiju i da je njihov savez čvršći od saveza članica NATO.

“Ne treba da nas optužujete za koagresiju ili nešto drugo. Jesmo bili, jesmo i bićemo zajedno sa našom Rusijom. Naša unija sa Rusijom je čvršća od one iz NATO bloka. Šta drugo očekujete od nas? S tim u vezi, mi kažemo da se nećemo boriti u Ukrajini. Hajde da sarađujemo mirno”, poručio je beloruski lider ambasadorima stranih zemalja na današnjoj ceremoniji predaje akreditiva, javila je beloruska agencija Belta.

Po Lukašenkovom mišljenju, Ukrajina ne može ni za šta optužiti Belorusiju.

“Nismo mi započeli sukob sa Ukrajinom. Oni su zatvorili svoj vazdušni prostor našim avionima i proglasili ekonomsku blokadu Belorusije, pre nego što su to učinile zemlje Zapada i SAD”, rekao je on, dodajući da je Belorusija uvek ispunjavala svoje obaveze prema Rusiji, ali nije uključena u oružani sukob u Ukrajini.

Predsednik Belorusije je podsetio da su tri runde pregovora između Rusije i Ukrajine održane na beloruskom tlu.

“Zašto su pregovori prekinuti, ko ih je prekinuo? Retoričko pitanje”, rekao je on i dodao da je Belorusija učinila sve da zaustavi sukob, ali “nekome je trebalo ovo krvoproliće”, preneo je Tas s.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: