Lukašenko je istakao da je pre svega potrebno da se zaustavi rat i da se traži izlaz, a ne da se priča o tome kako su stvari loše.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belorusija
Foto: Shutterstock

 Sukob u Ukrajini može da bude rešen u roku od nedelju dana, a to zavisi od Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je u intervjuu za En-bi-si predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

“Sve zavisi od SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Ako sutra shvatite da treba da sednemo za pregovarački sto i nađemo rešenje, verujte mi, naći ćemo rešenje za nedelju dana”, rekao je Lukašenko, prenela je agencija Belta.

On je prokomentarisao i tvrdnje ukrajinskih zvaničnika o masovnim grobnicama i zločinima koje je počinila ruska vojska, navodeći da se vodi informacioni rat.

“Ukrajinci pričaju o masovnim grobnicama, zločinima koje je počinila ruska strana. Ruska strana na sličan način otkriva masovne zločine koje je počinila ukrajinska. To su uobičajeni informativni napadi jedni na druge”, rekao je Lukašenko.

On je istakao da je pre svega potrebno da se zaustavi rat i da se traži izlaz, a ne da se priča o tome kako su stvari loše.

“Znamo da su stvari loše. Rat je uvek loš. Ne tako davno sam rekao da je svet trenutno zaokupljen problemom i da traži odgovor ko je kriv. Vidite, hajde da to shvatimo kasnije. Ljudi umiru svaki dan. Zaustavimo rat i dogovorimo se. A onda ćemo videti ko je u pravu, a ko nije”, rekao je beloruski predsednik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: