Podeli vest

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Nada Macanković koja je govorila o svojoj ulozi u filmu “Ruski konzul”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Macanković je rekla da joj je bilo jako zahtevno da osmisli lik Vide Murici u filmu reditelja Miroslava Lekića, pošto nikada nije nešto slično igrala.


Prema njenim rečima, Vida pripada nekoj vrsti negativnih likova u filmu, i jedna je od onih koji osude na robiju Iliju Jugovića, koga igra Nebojša Dugalić.


Macanković je navela da njen lik veruje da je ideja komunizma ispravna i da su joj potrebne neke žrtve, pa i ljudske, dodavši da je “mnogo ljudi verovalo na taj način u razne ideje kroz istoriju”.
“Uvek sam se pitala da li bih mogla u tako nešto da poverujem. Na način na koji sam vaspitana mislim da ne, ali kad bismo došli u takvu neku istorijsku situaciju, ne znam zaista”, priznala je glumica.


Macanković je rekla da u “Ruskom konzulu” nažalost nije imala zajednički kadar sa kolegom Žarkom Lauševićem (1960-2023).
“Snimala sam uglavnom sa Svetozarom Cvetkovićem, čiju ženu igram. Tako da meni je drago što smo u istom filmu, ali na snimanju se nismo sreli”, rekla je Macanković.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ


Podsetivši da je “Ruski konzul” rađen na osnovu istoimene knjige Vuka Draškovića, koja je “zaista jedno veliko delo”, Macanković je dodala da su dobra priča i scenario preduslov za dobar film.
“Mislim da je to velika priča, koju su glumci dobro izneli i Lekić dobro izrežirao. Zaista sam oduševljena filmom i mislim da svako ko bude izdvojio dva i po sata da ga pogleda da se neće razočarati”, ocenila je glumica.


Macanković je ocenila da “Ruski konzul” govori o odnosima Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, ali ne posmatra jendostranu tu temu.
“Iako se u početku može činiti da je više srpski ugao, kako film odmiče možemo videti da u stvari postoji više uglova gledanja. Svaki je podjednako pogrešan i ispravan”, navela je Macanković.


Prema njenim rečima, film postavlja pitanja “na objektivan na način ne štiteći nijednu stranu”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ