Podeli vest

Mateo Mesina Denaro nalazi se u zatvoru sa pojačanim obezbeđenjem u centralnoj Italiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

koza nostra
Foto: Tanjug/Carabinieri via AP/file

Uhapšeni mafijaški bos Mateo Mesina Denaro nalazi se u zatvoru sa pojačanim obezbeđenjem u centralnoj Italiji, u kojem važe posebne restrikcije jer se tu nalaze najopasniji zatvorenici.

“Nemam kriminalni dosije”, rekao je Mesina zatvorskim čuvarima nakon što je primljen u zatvor Kostarele u blizini grada L’Akvila, preneo je Rojters pozivajući se na italijanske medije. Denaro, čiji je nadimak Dijabolik, uhapšen je u ponedeljak nakon 30 godina bekstva zbog brojnih zločina, uključujući i ubistva tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina, nakon čega je krenula velika akcija protiv Koza nostre, sicilijanske mafije.

On će biti jedan od oko 160 zatvorenika u Kostareleu, koji je izgrađen devedesetih godina i najveći je zatvor u Italiji u kojem se čuvaju najopasniji zatvorenici.

U Kostareleu su prethodno bili mafijaši poput Rafaelea Kutola i Leoluke Bagarelje, a zatvorenici se tu drže u malim ćelijama, sa uključenim video nadzorom 24 sata.

Očekuje se da će Denaro, koji boluje od kancera, nastaviti medicinski tretman u bolnici u L’Akvili. Verovatno će ga prebaciti na Siciliju gde će se pojaviti pred sudijom.

Tužioci su saopštili da je Denaro bio jedan od glavnih bosova u Koza nostri, ali je voleo da se drži svog regiona i nije bio “kapo di tuti kapi”, odnosno, šef svih šefova, kao što je to bio ozloglašeni Savatore Toto Rina, koji je uhapšen 1993. godine, a umro 2017. godine u zatvoru u Parmi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: