Podeli vest

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je čestitku povodom obeležavanja 70 godina Muzeja Nikole Tesle.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Maja Gojkovic
FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

“Izuzetno mi je zadovoljstvo da svim zaposlenima u Muzeju Nikole Tesle čestitam važan jubilej sedam decenija Muzeja, koji čuva sećanje na srpskog naučnika i jednog od najblistavijih umova čovečanstva.Od 1952. godine, kada je doneta odluka o formiranju ove po svemu jedinstvene institucije kulture ne samo u Srbiji, već i svetu, ova ustanova kulture ima nezamenjivu ulogu u očuvanju Teslinog nasleđa, a time i srpskog kulturnog nasleđa” napisala je Gojković u čestitci.

Kako je ministarka navela “Muzej Nikole Tesle je nezaobilazno mesto susreta za sve poštovaoce Teslinog lika i dela, kao i sve one znatiželjne ljubitelje nauke i kulture, budući da svedoči o blistavim idejama, patentima i naučnim dostignućima kojima je išao ispred svog vremena i promenio do tada poznati svet” “Srbija ima mnogo razloga za ponos što čuva sećanje na jednu od najznamenitijih ličnosti u istoriji čovečanstva.

Ta odgovornost nije obaveza isključivo prema Tesli, već i nama samima i svim budućim generacijama.Uverena sam da ćete i u godinama pred nama nastaviti da na najbolji način, predanim i posvećenim radom, predstavljate vrednu zaostavštinu domaćoj i svetskoj javnosti” pisse Gojković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: