Podeli vest

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković tvrdi da je prijatno iznenađena pobedom Konstrakte, otkriva šta je predložila Džoni Depu i organizatorima Svetskog prvenstva u fudbalu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Maja Gojkovic
FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Gijković je u emisiji ”Kulturno” na Tanjug televiziji izjavila da je bila prijatno iznenađena izborom Ane Ðurić Konstrakte da sa pesmom “In Corpore Sano” predstavlja Srbiju na “Pesmi Evrovizije”.

Priznavši da nije mogla da pogodi ko će pobediti, Gojković je rekla da ju je izbor Konstrakte začudio “znajući za šta većina građana može da glasa…a ovo je nešto potpuno drugačije”.

Kako je u emisiji navela, holivudskog glumca Džonija Depa koji je “poželeo da bude srpski državljanin i više puta je ovde snimao filmove”, Gojković je iznenadila predloživši mu da kod nas premijerno “napravi izložbu slika”, pošto je iz jednog intervjua saznala da radi portrete.

“On se oduševio. Sada je ideja, ako uspemo, videćemo, pojavljuju se novi problemu u svetu, možda da se ostvari kao poseban događaj u okviru Oktobarskog salona…Njemu se dopala ideja da se otkrije njegova nova dimenzija i obećao je da će to biti Beograd”, rekla je Gojković.

Primetivši da je stara termoelektrana “Snaga i svetlost” u Beogradu “u dosta lošem stanju ali fascinantno izgleda”, Gojković je rekla da je dobra ideja da tu bude Muzej Nikole Tesle i da postane centar posvećen nauci.

Gojković je rekla da je pisala supruzi emira Katara sa idejom da tokom Svetskog prvenstva u fudbalu ovde bude priređena izložba o Tesli i da su “pre nekoliko dana dobili pismo da prihvata ideju”, što znači da će Srbija biti predstavljena “na najbolji mogući način”.

Upitana o svojim očekivanjima nakon izbora, Gojković je odgovorila: “Izuzetno bih volela, bila bi mi čast i kompliment da nastavim ovaj mandat”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: