Podeli vest

Sedamdesetpetogodišnja Italijanka tužila je svoja dva sina, starosti 40 i 42 godine, nakon što je više puta tražila da isele i žive samostalno, što su oni odbijali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PENZIJA
Foto: Pixabay

Sedamdesetpetogodišnja majka u Italiji želela je da njeni odrasli sinovi, od kojih je jedan imao 42 godine, a drugi 40 godina, napuste njen dom i žive nezavisno. Mnogo puta ih je molila da se osamostale, ali su odbili. Zbog toga ih je odvela na sud i dobila pravni nalog da se isele iz njene kuće.

Kako izveštava italijanska novinska agencija ANSA, sedamdesetpetogodišnja majka, koja živi u Paviji, na severu Italije, više puta je pokušavala ubediti svoje odrasle sinove da pronađu sopstveni dom, posebno zato što obojica imaju posao. Međutim, njeni sinovi nisu bili voljni da odu. Suočena s njihovim odbijanjem, odvela ih je na sud, a sudija Simona Caterbi presudila je u njenu korist. Sudija je naredila da obojica sinova moraju napustiti majčinu kuću do 18. decembra.

Italijanski novinski portal takođe je izvestio da je majka bila frustrirana zato što njeni sinovi nisu pomagali u plaćanju kućnih troškova i nisu bili voljni da pomognu u obavljanju kućnih poslova. Pošto su njeni pokušaji da ih ubedi da započnu sopstveni život bili uzaludni, odlučila se za njihovo izbacivanje putem suda.

Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima, Italijani pri vrhu

Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi starih između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.

Crna Gora je zemlja sa najvećim procentom mladih koji žive sa roditeljima, pokazuju podaci evropske statističke agencije Eurostat.

Kako se navodi, u toj zemlji 68 odsto mladih deli dom sa roditeljima, odnosno nisu se osamostalili.

Za tom statistikom ne zaostaju ni druge balkanske zemlje.

U Hrvatskoj taj procenat iznosi 65, na Kosovu i u Albaniji 63, a Makedoniji 61.

Podaci Eurostata pokazuju da sa roditeljima u Grčkoj živi 60 odsto mladih.

Sa druge strane, u Danskoj se mladi vrlo brzo osamostale, pa samo tri odsto njih živi sa roditeljima.

Osim Danske, i u ostalim skandinavskim zemljama se mladi brzo odsele iz porodičnog doma. U Finskoj sa roditeljima živi svega četiri odsto, a Švedskoj i Norveškoj po šest odsto.bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: