Podeli vest

Hakeri iz Rusije, Kine i Irana, podržani od svojih država, koristili su alate na bazi veštačke inteligenicije koje podržava Majkrosoft (OpenAI), kako bi usavršili svoje veštine i prevare, navela je danas ta američka kompanija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Unsplash

Majkrosoft ističe da je pratio hakerske grupe povezane sa ruskom vojnom obaveštajnom službom, iranskom Revolucionarnom gardom i vladama Kine i Severne Koreje, dok su pokušavale da usavrše svoje hakerske aktivnosti koristeći se velikim jezičnim modelima, preneo je Rojters.


Oni su za to upotrebljavali kompjuterske programe, koji se često nazivaju veštačka inteligencija i koriste ogromne količine teksta da bi generisali odgovore nalik na ljudske, navodi Majkrosoft.


Kompanija je u međuvremenu uvela potpunu zabranu pomenutih proizvoda na bazi veštačke inteligencije za te hakerske grupe.
“Nezavisno od toga da li postoji bilo kakvo kršenje zakona ili uslova usluga, mi jednostavno ne želimo da grupe koje smo identifikovali, koje pratimo i znamo da su akteri pretnji raznih vrsta, imaju pristup ovoj tehnologiji”, rekao je potpredsednik Majkrosofta za korisničku bezbednost Tom Bert.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: