Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da veruje da je prošao vrhunac nereda širom zemlje, izazvanih policijskim ubistvom 17-godišnjeg mladića alžirskog porekla u pariskom predgrađu Nanter.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Makron
Foto: Shutterstock

Govoreći na sastanku sa više od 200 gradonačelnika oblasti pogođenih nemirima, Makron je istakao da je i dalje potreban oprez.

”Da li je zatišje trajno? Treba biti oprezan, ali vrhunac koji smo doživeli poslednjih dana je prošao”, rekao je on, prenosi Bi-Bi-Si.

Gradonačelnici širom Francuske održali su u ponedeljak demonstracije pozivajući na prekid nasilja nakon što su napadači pokušali da zapale kuću Vinsenta Žanbruna, upravnika jednog od predgrađa Pariza, i ispalili rakete na suprugu i decu tog zvaničnika dok su bežali.

Makron je danas rekao gradonačelnicima da imaju njegovu ”punu podršku” i da će im ”dati odgovore” na događaje od prošle nedelje.

Nerede širom Francuske izazvalo je ubistvo 17-godišnjeg Nahela M.

U neredima je povređeno više ljudi, uključujući i policajce, dok je na stotine ljudi uhapšeno, dok je, prema procenama, samo u pariskom regionu javnom prevozu pričinjena štata od više miliona evra.

Policajac koji je pucao na Nahela M tokom saobraćajne kontrole optužen je za ubistvo, dok on tvrdi da je pucao jer je smatrao da mu je život u opasnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: