Makron je izazvao buru negativnih komentara na društvenim mrežama jer je tokom televizijskog gostovanja skinuo svoj „luksuzni“ sat.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

makron
Foto: Shutterstock

Francuski predsednik Emanuel Makron izazvao je buru negativnih komentara na društvenim mrežama nakon što su gledaoci primetili kako tokom televizijskog gostovanja skida svoj „luksuzni“ sat usred razgovora o njegovoj žestoko osporavanoj reformi penzionog sistema.

Intervju je emitovan u sredu, dan pre nego što je više od milion demonstranata protestovalo širom Francuske zbog Makronove odluke da se starosna granica za penzionisanje podigne sa 62 na 64 godine, a dodatni bes izazvale su tvrdnje pojedinih korisnika društvenih mreža da sat koji je francuski predsednik skinuo vredi 80.000 evra.

Jelisejska palata saopštila je, međutim, da to nije cena sata, već da Makron nosi model Bell & Ross BR V1-92 sa ugaviranim grbom, čija se cena kreće između 1.660 i 3.300 evra.

Makron je tokom intervjua sat skinuo diskretno, držeći ruke ispod stola, što je na društvenim mrežama prihvaćeno kao dodatni dokaz da je “van kontakta sa običnom francuskom javnošću”, kao i da je „predsednik bogatih“, prenosi Gardijan.

Predstavnici Jelisejske palate naveli su da je Makron skinuo sat jer je „zveckao o sto“.

„Predsednik nije skinuo sat da bi ga sakrio, već zato što je snažno lupao o sto. Buka se jasno čuje samo nekoliko sekundi pre početka videa koji se deli na društvenim mrežama”, kaže se u saopštenju.

Pre uklanjanja sata, oko 10 minuta od početka intervjua, čuo se zveket kada je Makron naslonio podlaktice na sto. Zatim je stavio ruke ispod stola, a kada ih je ponovo podigao na sto, na njegovom levom zglobu više nije bilo sata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ