Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je spreman da sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovara kako doći do deeskalacije ukrajinske krize.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

”Ja ću se javiti ako Putin pozove. Jer osećam da je to moja dužnost. I slušaću šta on predlaže. S jedne strane, Ukrajini moramo dati sve, treba da unapredi svoje odbrambene kapacitete, ali sa druge strane, moramo da radimo na deeskalaciji. Moramo da postignemo trajni, pošten mir. Ako Putin slučajno nešto ponudi, ja ću saslušati njegove predloge”, rekao je Makron, prenosi TASS.

Putin je ranije izjavio da je Moskva spremna da sarađuje sa Parizom ako Francuska pokaže interesovanje.

Makron je rekao da će Pariz i saveznici nastaviti da podržavaju Ukrajinu koliko god to bude potrebno.

Makron ponovio da ne isključuje mogućnost da Francuska pošalje trupe u Ukrajinu

Francuski predsednik Emanuel Makron ponovio je da ne treba isključiti mogućnost da bi Francuska mogla da pošalje trupe u Ukrajinu. ”Možda u jednom trenutku, ne želim to i neću preuzimati inicijativu, bude potrebno da se izvedu operacije na lokalu kako bi se suprotstavilo ruskim snagama. Snaga Francuske je u tome što to možemo da uradimo”, rekao je Makron za ”Parizijen”. On je dodao da mnoge evropske zemlje, ”i to ne male”, podržavaju kurs kojim ide Francuska.

”Spremni smo za svaki scenario. Bila bi greška da nismo. Siguran sam da bi, kakva god da bude situacija, svako preuzeo odgovornost”, rekao je Makron, preneo je TASS. Francuski predsednik je ranije rekao da je spreman da sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovara kako doći do deeskalacije ukrajinske krize.

”Ja ću se javiti ako Putin pozove. Jer osećam da je to moja dužnost. I slušaću šta on predlaže. S jedne strane, Ukrajini moramo dati sve, treba da unapredi svoje odbrambene kapacitete, ali sa druge strane, moramo da radimo na deeskalaciji. Moramo da postignemo trajni, pošten mir. Ako Putin slučajno nešto ponudi, ja ću saslušati njegove predloge”, rekao je Makron. Francuski predsednik je rekao da će Pariz i saveznici nastaviti da podržavaju Ukrajinu koliko god to bude potrebno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: