Ne smemo da ponižavamo Rusiju da bismo onog dana kada borbe prestanu mogli da izgradimo izlaznu strategiju diplomatskim putem, naveo je Makron

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Makron
Foto: Shutterstock

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je od vitalnog značaja da Rusija ne bude ponižena da bi, nakon prestanka sukoba u Ukrajini, bilo moguće pronaći diplomatsko rešenje.

“Ne smemo da ponižavamo Rusiju da bismo onog dana kada borbe prestanu mogli da izgradimo izlaznu strategiju diplomatskim putem“, naveo je Makron u intervjuu regionalnim novinama, prenosi Rojters.

Predsednik Francuske nastoji da održi dijalog sa Vladimirom Putinom od početka sukoba u Ukrajini, a u intervjuu je naveo da je predsedniku Rusije preneo da misli da pravi istorijsku i fundamentalnu grešku na štetu sopstvenog naroda i sebe samog.

Francuska je podržala Ukrajinu vojno i finansijski, ali Makron do sada nije bio u Kijevu u znak simbolične političke podrške kao drugi lideri EU, iako je Ukrajina to očekivala, podseća britanska agencija.

On je naveo da ne isključuje posetu prestonici Ukrajine.

Pariz šalje Ukrajini ofanzivno oružje, uključujući i haubice Cezar uzete iz zaliha francuske vojske, a francuski predsednik je istakao da je tražio od proizvođača oružja da ubrzaju proizvodnju, navodi Rojters.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: