Podeli vest

Malezija je danas zabranila satove i dodatnu opremu kompanije Svoč grup koji slave LGBTQ prava, istakavši da proizvodi švajcarske kompanije mogu biti štetni po moral i javni interes.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Homoseksualnost je zločin u Maleziji koja ima većinsko muslimansko stanovništvo, a grupe za ljudska prava upozoravaju na rastuću netoleranciju prema gej ljudima, ljudima sa biseksualnom orjentacijom, transrodnim i kvir osobama, preneo je Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da zabranjuje bilo kakve LGBTQ reference na Svočovim satovima, kutijama, omotima, dodacima ili drugim proizvodima.

“(Svočovi proizvodi) podležu zakonu o zabrani jer su to publikacije koje štete ili mogu naškoditi moralu, javnom interesu i interesu države promovisanjem, podržavanjem i naporima da se normalizuje LGBTQ+ pokret koji nije prihvaćen od šire javnosti u Maleziji”, saopštilo je Ministarstvo.

Prodaja ili posedovanje zabranjenog materijala kažnjiva je sa do tri godine zatvora i novčanim iznosom do 20.000 ringita (4.376 dolara), navedeno je u saopštenju.

Malezija je u maju zaplenila satove duginih boja Svočove “Prajd kolekcije” zbog prisustva akronima “LGBTQ”.

Svoč, koji se sada nije oglasio, tužio je u maju malezijsku vladu za zaplenu satova, koju je ocenio ilegalnom i štetnom za njegovu reputaciju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: