Podeli vest

U Muzeju savremene umetnosti u Beogradu svečano je obeležen jubilej – 10 godina postojanja nacionalne aviokompanije Er Srbija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Ministar finasija Siniša Mali rekao je da je Er Srbija simbol uspeha, napretka i promena koje su se u Srbiji desile proteklih 10 godina.

“Sećamo se, kao juče da je bilo, 2013. godine kad je predsednik Vučić zamolio šeika iz Emirata da nam pomogne u restrukturiranju tadašnjeg JAT-a. A tadašnji JAT imao je preko 400 miliona dolara obaveza duga. Imao je, ako se ne varam, 11 aviona i nije imao budućnost. To je bila slika i prilika Srbije, tada 2012-2013. godine, Srbije koju smo nasledili”, rekao je Mali.

Kako je naveo, nakon teških pregovora, uz pomoć Etihada, strateškog partnera, preokrenuta je situacija i stvorena Er Srbija, pa se od kompanije Jat Ervejz, koja je bila na ivici bankrota, napravila najbrže rastuća i najveća regionalna nacionalna aviokompanija.

“To je bila prosto neverovatna šansa i san, koji smo mislili da nikada nećemo sanjati i uspeli smo u tome. I to je zasluga svih zaposlenih, rukovodstva i svih građana Srbije. I zato je ono što je prošla Er Srbija proteklih 10 godina – slika je i prilika uspeha i napretka naše zemlje”, naveo je Mali.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da je neverovatno kako vreme leti i da mu deluje kao da je impresivna avantura na koju se Er Srbija otisnula koliko juče.

“Čini se da Er Srbija dobro stari – kao vino. Baš kao i svi mi sa njom. Izborili smo se sa brojnim izazovima do sada, među kojima je jedan od najvećih bila pandemija”, istakao je Marek.

Prema njegovim rečima, naročitu zahvalnost duguje svim zaposlenima u kompaniji, bez kojih Er Srbija ne bi bila tu gde je danas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: