Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je formiran tim za Plan rasta za Zapadni Balkan, koji će Srbiji omogućiti bližu saradnju unutar regiona i sa EU.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

“Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić @buducnostsrbijeav najavio u Tirani, zajedno sa ministarskom za evropske integracije Tanjom Miščević formirali smo tim za Plan rasta za Zapadni Balkan, koji će nam omogućiti bližu saradnju unutar regiona i sa EU”, napisao je on na svom instagram nalogu.

Mali je naglasio da se taj plan odnosi na period od 2024. do 2027. godine i podrazumeva niz potrebnih reformi, kao i finansijsku podršku Evropske Unije.

“Zadatak našeg tima, koji je danas održao i inicijalni sastanak, će biti da na najefikasniji način spovedemo sve neophodne aktivnosti”, naveo je ministar.

On je naglasio da će u fokusu biti sve aktivnosti na uspostavljanju jedinstvenog, najpre regionalnog tržišta, kao i približavanje evropskom tržištu, što će, kako je istakao mnogo značiti za naše građane, a pre svega za naše poslovne veze sa Evropom.

Dodao je da je jedna od tema i pristup jedinstvenom tržištu za plaćanje u evrima (SEPA) a to će značiti manje provizije i ubrzanje prekograničnih plaćanja.

“Ubrzano radimo i na zelenim koridorima kako ne bismo imali zadržavanje na drumskim i železničkim graničnim prelazima u teretnom saobraćaju prilikom izvoza i uvoza roba”, napisao je Mali.

Prema njegovim rečima, povezivanje ekonomija i uklanjanje prepreka su veliki i važni ciljevi koji vode ka suštinskom razvoju Srbije i regiona i boljoj budućnosti za naše građane.

“Hoćemo da Srbija raste, tražimo nove izvore rasta i načine da olakšamo poslovanje našim privrednicima. Time stvaramo mogućnosti za dodatno zapošljavanje, za otvaranje novih radnih mesta i novih fabrika, i time naša ekonomija postaje konkurentnija i atraktivnija za investicije”, naveo je Mali.

Osim ulaganja kroz budžet, kao što su izdvajanja za infrastrukturu i sve druge oblasti koje su važne za građane, kako kaže ministar finansija Srbije, ovo su dodatni napori kako bi dalje ojačali našu privredu i ostvarivali što veće stope rasta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

Vest nije pronadjena

POGLEDAJTE JOŠ