Siniša Mali izjavio je da je u politici licemerje verovatno najmučnije od svega sa čim se nužno mora sretati.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da je u politici licemerje verovatno najmučnije od svega sa čim se nužno mora sretati, reagujući na ocene i optužbe bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu finansija Gorana Radosavljevića.

Mali je u saopštenju naveo da je u pitanju licemerje neuspešnih bivših političara koji, kada su imali prilike za to, nisu baš ništa uradili za svoju zemlju i građane, ali zato kao „spoljni komentatori“ baš sve znaju.

”Goran Radosavljević, nekadašnji, ni manje ni više, nego državni sekretar u Ministarstvu finansija, nema ni trunku kredibiliteta da komentariše ekonomsku politiku Srbije jer ono po čemu ćemo ga pamtiti je svakako aktivno i direktno učešće u verovatno najgorem upravljanju javnim finansijama u srpskoj istoriji”, poručio je Mali u saopštenju.

Dodao je da zaista razume da je Radosavljeviću ”bilo teško”.

”Imao je ovu važnu funkciju u zemlji u kojoj je divljao kurs sa 80 do čak 120 dinara za evro, imao je fotelju u zemlji u kojoj je bujala inflacija bez ikakvih spoljnih kriznih pritisaka, imao je funkciju u zemlji koju su investitori zaobilazili pa je njihov maksimalan domet bio 800 miliona evra stranih direktnih investicija u 2012. godini, imao je važnu državnu funkciju u sektoru finansija u trenutku kada je svaki četvrti građanin naše zemlje vapio za poslom”, kazao je Mali. Iz tog ugla, kako je dodao Mali, ”razume tu intenzivnu čežnju za funkcijom u današnjoj Srbiji”.

”Sigurno je teško gledati ekonomski preporod Srbije uprkos Vama, rast plata i penzija, vrtoglavi rast investicija, preporod privrednog ambijenta koji je prošle godine privukao 4,4 milijarde evra stranih direktnih investicija, rast međunarodnog ugleda zemlje. Na kraju, siguran sam da je posebno teško gledati rast ugleda Srbije među najznačajnijim međunarodnim finansijskim institucijama koje su oni oterali, a od kojih danas Srbija dobija pohvale”, naglasio je ministar finansija.

”Kaže Radosavljević da bi sledeća vlast mogla da obezbedi bolji životni standard građana. Kamo sreće, Radosavljeviću. Bilo bi lepo, zapravo, da na to nismo morali ovoliko da čekamo. Bilo bi lepo da nam Vaša vlast, koju opet nudite, nije pojela godine života, više od deceniju prilika da živimo bolje, da živimo ovo što tek sada dostižemo”, dodao je.

Poručio je Radosavljeviću da je i vlast čiji je on bio deo mogla da gradi puteve, pruge, bolnice, škole, vrtiće.

”Nije morala ova vlast da zatekne ekonomski razorenu Srbiju sa Koridorom 10 koji podseća na Skadar na Bojani. Zašto ga niste završili? Zašto niste gradili? Zašto nijedan investitor nije želeo da otvori radna mesta u Srbiji dok ste Vi upravljali ekonomskim sektorom? Zato što Vam nisu verovali, s pravom. Zato što ste unizili život građana Srbije do mere od koje ne može gore, jer je te godine Srbija sa tek oko osam milijardi dinara na računu bila pred ambisom bankrota. I baš zbog svega toga je licemerno da uopšte i govorite o ekonomskim parametrima naše zemlje. Hvala na pitanju, danas smo svi dobro, bez Vas”, naveo je Mali.

Ministar je podsetio da je danas nezaposlenost na rekordno niskom nivou od 9,4 odsto, da danas Srbija ima oko 440.000 radnih mesta više u odnosu na 2012. godinu, da danas Srbija prolazi kroz veliku ekonomsku krizu sa stabilnim, čvrstim finansijama.

”Danas je bankrot termin o kome pričamo samo kada se sećamo Vas. Ne ponovilo se”, poručio je Mali.

Radosavljević je ranije danas za portal Nova.rs izneo ktitike i optužbe na račun aktuelne vlasti, navodeći pored ostalog, da je potrebna nova vlast kako bi se obezbedio bolji standard građanima i da se Srbija nalazi među 5-6 najsiromašnijih zemalja u Evropi


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: