Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da postoji interes zemalja u regionu, pojedinih ljudi i zemalja članica EU da u Srbiji bude nemira, kako bi se smenila vlast koju su građani izabrali na izborima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Siniša Mali
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

“Da dođe do nasilne promene vlasti, da ne bude kako građani Srbije kažu, nego kako oni kažu. Jer njima treba neko sa kim može da se upravlja, sa Aleksandrom Vučićem ne može. Čovek koji je pokazao koliko voli ovu Srbiju”, rekao je Mali u emisiji “Hit tvit” na TV Pink.

Komentarišući proteste dela opozicije okupljene oko liste “Srbija protiv nasilja” koji su počeli nakon izbora, on je istakao da su protekli izbori bili “čisti kao suza”, a njegovim rečima, uloženo je desetine, ako ne i stotine miliona evra kako bi se promenila vlast u Srbiji.

“Kome je u interesu da Srbija nastavi da se razvija, kome je u interesu da bude lider u regionu, kome je u interesu da vodi nezavisnu, samostalnu politiku? Pa nikome. Ako pogledate kako su reagovale zemlje u regionu, svi su se radovali svakom protestu, svi su se radovali svakome nemiru koji se dešavao u Srbiji i Beogradu”, rekao je Mali.

On je saglasan sa ocenom da su predlozi o međunarodnoj arbitraži za izbore koji dolaze iz inostranstva način da se spolja utiče na srpsku unutrašnju politiku.

“A to je ono što mi ne dozvoljavamo i vodimo našu politiku koja je suverena i nezavisna”, istakao je Mali.

On smatra da predstavnici opozicije znaju da izbori nisu pokradeni i da znaju da nije bilo krađe glasova.

“Dakle, to vam samo govori koliko ti ljudi, neću da kažem da ne vole, nego ću veoma otvoreno da kažem da mrze svoju zemlju i koliko znaju da škode svojoj zemlji upravo radeći to”, rekao je Mali.

Podsetio je da je opozicija govorila kako će predsednik Vučić da prizna tzv. Kosovo, da uvede sankcije Rusiji, da uvede Srbiju u NATO, što on nije uradio.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: