Podeli vest

Siniša Mali je, kao potpredsednik SNS-a, rekao da je zadovoljan rezultatima izbora, pre svega reizborom Aleksandra Vučića za predsednika Srbije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
Foto: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je prezadovoljan postignutim rezultatima Vlade, jer je pokrenut talas investicija, a zemlja je u uslovima pandemijske krize bila najbrže rastuća ekonomija u Evropi, a da će o njegovom budućem angažovanju odlučivati predsednik Aleksandar Vučić.

“Setite se samo najave da će prosečna plata biti 500 evra. Tu cifru smo odavno prešli, a novi cilj je da do 2026. godine prosečna plata bude 1.000 evra, a prosečna penzija oko 500 evra. Raduje me i činjenica što je u ovom trenutku javni dug pod kontrolom, stabilan i na nivou od 52,3 odsto, što je daleko od granice koju propisuje Mastriht”, rekao je Mali za “Objektiv”.

Dodao je da se svi započeti infrastrukturni projekti uveliko relizuju, poput Moravskog koridora, deonice Preljina–Požega, obilaznica oko Beograda, zatim Ruma-Šabac-Loznica.

“Brza pruga Beograd – Novi Sad je puštena, a deo do Subotice se sada radi, kao i nastavak do Segedina. Od početka ove godine završeno je “Dedinje 2”, zatim Klinički centar Srbije… Podsetiću vas i da je počela izgradnja metroa u Beogradu, na šta se čekalo decenijama. Svetska kriza nas nije sprečila da nastavimo sa predanim radom, jer smo u potpunosti opredeljeni da unapređujemo uslove života u Srbiji. Uostalom, građevinska industrija zapošljava ljude i podiže naš BDP”, istako je Mali.

On je, kao potpredsednik SNS-a, rekao da je zadovoljan rezultatima izbora, pre svega reizborom Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

“Građani su prepoznali da je on jedini koji garantuje mir i stabilnost, ekonomski prosperitet i bolji život svih. Politika koju on vodi je pobednička, a birači su na izborima potvrdili ogroman trud i želju da se Srbija i dalje menja nabolje”, rekao je Mali.

On je na medijske spekulacije o tome da je kandidat za budućeg premijera rekao da nikada nije imao ambicije da se bavi politikom, niti je jurio funkcije, a da će o načinu na kolji će u budućnost biti angažovan odlučiti predsednik Aleksandar Vučić.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: