Podeli vest

Međunarodni dan starih Srbija obeležava porastom penzija i aktivacijom Penzionerskih kartica, koje će najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

Penzije će od danas biti 5,5% veće, a najavljeno je da će od 1. januara sledeće godine penzioneri dobiti još jedno povećanje i to od 14,8 odsto.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) objavio je kompletan spisak mesta na kojima će penzioneri imati popuste i koliko će oni iznositi.

Popusti se odnose na razne oblasti, kao što su putovanja, boravak u banjama, apoteke, auto servisi, prodavnice, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, restorani, bazeni.

Spisak popusta objavljen je na ovom linku.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: