Podeli vest

Ministar je francusku delegaciju upoznao sa makroekonomskim rezultatima koje Srbija postiže, a razgovarali su o ekonomskoj i privrednoj saradnji dve zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ministar finansija Siniša Mali je na današnjem sastanku sa francuskom poslovnom delegacijom MEDEF naveo da je rast BDP u prvom kvartalu ove godine bio 4,3 odsto, a u drugom 3,9 odsto i dodao da je Srbija u prvih osam meseci ove godine privukla 2,66 milijarde stranih direktnih investicija (SDI) i time izborila lidersku poziciju u regionu.

Mali je rekao da je nezaposlenost u drugom kvartalu ove godine 8,9 odsto, što je, kako je kazao, istorijski minimum i dodao da je javni dug pod kontrolom i iznosi 55,1 odsto, a što je daleko ispod nivoa koji propisuje Mastriht.

Ministar je francusku delegaciju koju predvodi Kristofer Peti upoznao sa makroekonomskim rezultatima koje Srbija postiže, a razgovarali su o ekonomskoj i privrednoj saradnji dve zemlje.

On je istakao da je u zemlji napravljeno adekvatno privredno okruženje, koje je pogodno za investitore i izrazio zadovoljstvo poslovanjem francuskih kompanija u Srbiji.

Podsetio je da su francuske kompanije deo naših najvećih projekata, kao što su beogradski metro, aerodrom „Nikola Tesla” i izgradnja postrojenja za preradu otpada u Vinči…

Rekao je i da postoji mnogo potencijala za intenzivniju saradnju dve zemlje i naglasio da je Francuska jedan od najvažnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije.

Kristofer Peti je čestitao ministru na rezultatima koje je Srbija postigla i naveo da francuske kompanije u Srbiji imaju dobre odnose sa rukovodstvom zemlje kao i da je važno da se partnerski odnosi neguju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici brojnih francuskih kompanija, i tom prilikom su ministru i timu Ministarstva finansija postavljali konkretna pitanja o aktuelnim i potencijalnim projektima.

Ministar je čestitao Petiju na mestu predsedavajućeg francusko – srpskog poslovnog sveta i još jednom zahvalio delegaciji na zainteresovanosti za ulaganje u našu zemlju


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: