Podeli vest

Mala soba je stresna: pored kreveta mogu da stane samo ormar i komoda, a da ne počinjemo ni od fotelja i stolova. Ali ne brinite, jednostavnim trikovima možemo povećati veličinu čak i najmanjoj komori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pexels

1. Sa belim do beskonačnosti

Savet Numero Uno zapravo ne zahteva nikakav napor. Uštedite sebi dosadnu potragu za savršenom bojom zidova  i ostavite svoje zidove onakve kakve ste pronašli: bele. Svetle boje  vizuelno povećavaju prostoriju i stvaraju iluziju beskonačnosti, dok tamne boje deluju opresivno. Ako i dalje ne možete da odolite četkici, trebalo bi da izaberete svetle zemljane tonove kao što su bež ili taupe i, ako imate akutnu želju za bojom, idite na pastelne tonove.

2. Kontrasti za luksuz

Tamni pod stvara odličan kontrast svetlim zidovima. I čini sve malo glamuroznijim i elegantnijim. Pod od hrasta, trešnje ili bukve je stoga savršen za male prostorije. I uzgred: Ako složite pod kao mozaik od malih komada umesto velikih pločica, površina će izgledati vizuelno veća.

Foto: Pexels

3. Hiljadu i jedna… lampa

Većina ljudi je mišljenja da u malim prostorijama svakako treba koristiti plafonsko svetlo jer ionako nema mesta ni za šta drugo. Iznenađenje: To nije slučaj! Indirektno osvetljenje sa lampama i svetlima iz svih uglova uvećava prostoriju i dodaje dekorativne akcente . Plafonska lampa štedi prostor, ali ima efekat gušenja. Umesto toga, pokušajte da svoju sobu učinite udobnijom sa više izvora svetlosti i tako rasporedite svetlost po prostoriji.

4. Sve je u redu dok ste uredni

Ako ipak nađete mesto za mali sto ili stolicu : Ako je moguće, idite na diskretan i jednostavan nameštaj. Sve treba da bude što tiše, uredno i čisto da nema nepotrebnih nemira. Prijatelj nemira je haos i to je zaista poslednja stvar koja pripada maloj sobi. I da, dragi entuzijasti čišćenja, redovno brljanje i sređivanje takođe spada u ovu kategoriju  .

5. Ogledalo, ogledalo na zidu

Neophodno za male sobe je ogledalo . Ne želimo ga samo za dnevnu proveru odeće, već i zato što vizuelno udvostručuje prostor. Naravno, duga ogledala pune dužine su posebno praktična jer dočaravaju savršeno mesto za fotografije i omogućavaju da se prostorija vizuelno podigne na nove visine.

Foto: Pixabay

6. Sada idemo visoko

I to nas dovodi do saveta 6: Visoki dodaci čine sobe izduženim. Činjenica da treba da stavljamo mali nameštaj u male prostorije je apsolutna glupost. Kada se igrate sa visinom sobe, kreirate dimenzije. Stoga se oslonite na zavese do poda, visoko uzglavlje na krevetu ili visoku podnu lampu.

7. Manje je više

Moto sata je: minimalizam! Nemojte puniti svoju sobu previše ukrasa i ukrasa . Bolje da imate jedan komad nameštaja manje, ali malo više reda i mira. Neka bude jednostavno i uživajte u malim stvarima koje čine vaš  dom .


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: