Podeli vest

Predstavili smo Srbiju u najbolјem mogućem svetlu, potencijal za saradnju je veliki, a posebno interesovanje je za ulaganja u infrastrukturu, energetiku, polјoprivredu, rekao je Mali nakon sastanka, saopsstilo je resorno ministarstvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Rijadu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahmanom El Maršadom kome je predstavio ekonomske rezultate Srbije i potencijale za ulaganje, te razgovarao o mogućnostima veće saradnje Srbije i Saudijske Arabije.

„Predstavili smo Srbiju u najbolјem mogućem svetlu, potencijal za saradnju je veliki, a posebno interesovanje je za ulaganja u infrastrukturu, energetiku, polјoprivredu“, rekao je Mali nakon sastanka, saopsstilo je resorno ministarstvo.

On je istakao da bi od dalјeg rasta stranih direktnih investicija, po kojima je Srbija rekorder u regionu, imale koristi i susedne zemlјe.
Mali je najavio da će u narednih mesec dana predstavnici Fonda za razvoj posetiti Beograd.

„To će biti prvi naredni konkretan korak nakon današnjih razgovora. Želim da im pokažemo sve o čemu smo razgovarali, da se i lično uvere u velike investicione mogućnosti koje Srbija nudi“, poručio je Mali.

On je istakao da je privlačenje što više investicija u Srbiju ekonomska strategija koja Srbiji donosi rezultate jer je u vremenima krize prvi potez investitora uvek povlačenje ili oprez što za sobom vuče i smanjivanje obima ekonomije zemlјe.

„Srbija, na drugoj strani beleži rast stranih direktnih investicija. Nismo slučajno ove godine ostvarili više od 3,4 milijarde evra stranih direktnih investicija u prvih 10 meseci. Investitori umeju da prepoznaju naš trud i želimo da u istom ritmu nastavimo jer su nam investicije neophodne za očuvanje rasta koji beležimo“, istakao je Mali.

El Maršad i Mali razgovarali su i o inicijativi „Open Balkan“ budući da Saudijska Arabija već ima aktivne projekte u našem regionu.
Mali je ovim sastankom započeo dvodnevnu posetu Kralјevini Saudijskoj Arabiji tokom koje će se sastati još i sa ministrom turizmaAhmedom El Hatibom i ministrom finansija Mohamedom El Džadanom.

Mali će tokom posete Saudijskoj Arabiji prisustvovati i 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit).


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: