Andrija Mandić i Dritan Abazović pozvali su građane Crne Gore da u drugom krugu glasaju za Milatovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

milatović
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednički kandidat demokratskog fronta Andrija Mandić zadovoljan je glasovima dobijenim na izborima i poručuje da to znači da su građani podržali politiku pomirenja, koja znači budućnost Crne Gore.

“Pobede našeg kolege (Jakova) Milatovića u drugom krugu nema bez podrške DF-a”, rekao je Mandić i u ime Demokratskog fronta pozvao građane na punu podršku Milatoviću.

On je pozvao sve građane Crne Gore da u drugom krugu glasaju za Milatovića, bez obzira da li će, kako je rekao, on poštovati tu podršku.

Poručio je da Crna Gora mora da krene novim putem, a da politika pomirenja može da bude na korist svakog građanina.

“Želim da zahvalim mom srpskom narodu u Crnoj Gori i svima narodima koji su prihvatili politiku pomirenja. Pred nama su parlamentarni izbori. DF i koalicija oko njega nastupiće na njima. Posle ovih rezultata, završeno je vreme brutalne i odvratne kampanje protiv mene i DF-a. Izmišljali su razne laži, i u ovoj kampanji. Tvrdili smo da smo mi i DPS dve strane iste medalje, ambasade su radile protiv nas, vodeći mediji. Pred nama su parlamentarni izbori”, rekao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a je poručio da se nada da će građani vrednovati to što će “DF Milatoviću omogućiti da bude predsednik Crne Gore”.

Abazović: Nedvosmilena podrška Milatoviću u drugom krugu

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsedničkih izbora predstavljaju veliku pobedu demokratije u Crnoj Gori. Abazović je poručio da daje nedvosmislenu poruku Jakovu Milatoviću u drugom krugu, prenosi por tal RTCG.

“Ovim putem želim da čestitam svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, sa posebnim naglaskom na Jakova Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobedu u drugom krugu“, navedeno je u saopštenju.

On je rekao da je bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji, istina sa jednim incidentom, Crna Gora pokazala svoje evropsko lice. Prema oceni Abazovića, građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsednika države.

„Kako sada samo komično zvuče one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora”… Nije teško bilo predvideti politički proces, ali građanima, naročito delu ostarašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena“, naveo je Abazović.

Dodao je da sa Đukanovićem odlazi i DPS, a Crna Gora se vraća sebi i svom daljem progresu.

„Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu! Mirno i dostojanstveno u nove pobede“, navedeno je u saopštenju Abazovića.

Prema preliminarnim rezultatima jučerašnjih predsedničkih izbora u Crnoj Gori, u drugi krug izbora idu kandidat DPS Milo Đukanović i kandidat PES Jakov Milatović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ