Podeli vest

Beogradski maraton, 36. po redu, održaće se u nedelju, uz učešče rekordnih više od 10.000 trkača, što na najbolji način opravdava slogan “Uvek više”, saopštili su danas organizatori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

maraton beogradski
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

U glavni grad Srbije dolazi oko 2.000 takmičara iz inostranstva, učestvovaće takmičari iz ukupno 64 zemlje, u maratonu, polumaratonu, trci na 10 km i tradicionalnoj Trci zadovoljstva dužine 2,3 kilometra.

“Očekuje nas praznik sporta, najveća i najmasovnija manifestacija koju Srbija ima. Izuzetno sam ponosan na tim BGD maratona, koji je poslednjih hodinu dana značajno rekonstruisan i rekordan broj učesnika je za ponos i satisfakcija jer su nam ukazali poverenje”, rekao je direktor BGD maratona Darko Habuš na konferenciji za medije. Gradski sekretar za sport Nikola Penić rekao je da je Beograd posebno ponosan na maraton, koji je u poslednje više od tri decenije postao simbol beogradskog sporta, ne samo profesionalnog, nego i rekreativnog.

“Broj rekreativaca je poslednjih godina značajno porastao i pozvao bih Beograđane da izađu na ulice i podrže maratonce i sve učesnike” istakao je Penić. Državni sekretar za sport Marko Kešelj rekao je da je BGD maraton veliki događaj i da je zadovoljstvo biti deo tako značajne manifestacije.

“Ministarstvo i država uvek su uz maraton i ovako lepe događaje i siguran sam da ćemo iz Beograda poslati lepu sliku u svet”, istakao je Kešelj. Start maratona je u nedelju od devet sati, tradicionalno ispred crkve Svetog Marka, a prvi put od 1995. godine, u realizaciji TV Arena sport, trka će biti u direktnom prenosu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: