Akcije “Tesle” su 26. aprila, kada je Mask prodao najviše akcija, zabeležile najveći pad od septembra 2020.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilon Mask
Foto: Shutterstock

Američki milijarder Ilon Mask je prodao akcije “Tesle” za oko 4,0 milijarde dolara nakon što je sklopio ugovor o kupovini društvene mreže Tviter vredan 44 milijarde dolara.

Mask, glavni izvršni direktor “Tesle” je 26. i 27. aprila otuđio 4,4 miliona akcija koje je posedovao u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila, prema podacima iz podnesaka dostavljenih tržišnom regulatoru kasno u četvrtak, javlja “Blumberg”.

Analitičari sa Vol Strita i “Teslini” investitori su pretpostavljali da će Mask možda morati da proda izvesnu količinu akcija kako bi pokrio deo transakcije od 21 milijarde dolara za koju lično garantuje.

Ubrzo nakon što su podnesci objavljeni u javnosti Mask je Tviteru napisao da “ne planira dalju prodaju akcija ”Tesle” nakon danas”.

Odluka najbogatijeg čoveka sveta o kupovini Tvitera unela je nervozu među ključne ljude u kompaniji “Tesla”, u kojoj je Mask glavni izvršni direktor od 2008. i u kojoj je dugo imao najveći vlasnički udeo, a uznemirija je i akcionare, od kojih su mnogi mali investitori.

Akcije “Tesle” su 26. aprila, kada je Mask prodao najviše akcija, zabeležile najveći pad od septembra 2020. Neznatno su se oporavile na naredne dve sesije, a sinoć su zaključene na nivou od 877,51 dolara.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: