Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask izvinio se zbog načina na koji je komunicirao s jednim zaposlenim preko te platorme, koji je pokušavao da sazna da li je otpušten, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilon Mask
Foto: Shutterstock

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask izvinio se zbog načina na koji je komunicirao s jednim zaposlenim preko te platorme, koji je pokušavao da sazna da li je otpušten, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Izvinjenje je usledilo nakon što je zaposleni Hali Torlajfson tvitovao Masku navodeći “Vaš šef HR (odeljenje ljudskih resursa) nije u stanju da potvrdi da li sam zaposlen ili ne”, na šta je Mask odgovorio: “Koji ste posao radili?” Posle niza pitanja i odgovora koje su razmenili, Torlajfson je rekao da je dobio mejl u kojem je potvrđeno da je otpušten.

Mask je u objavi na Tviteru tog zaposlenog opisao kao “najgoreg”, ali je objavu naknadno izbrisao.

Nakon nekoliko sati je uputio izvinjenje.

“Želeo bih da se izvinim Haliju zbog mog pogrešnog razumevanja njegove situacije. To se temeljilo na stvarima koje su mi rekli da su bile neistinite ili, u nekim slučajevima, istinite, ali beznačajne. On razmišlja o tome da ostane na Tviteru”, napisao je šef Tvitera.

Thorlajfson je 2021. prodao svoju kreativnu agenciju Ueno Tviteru, ali nije otkriveno za koju sumu. Spekuliše se da bi mu Tviter morao platiti pozamašan iznos po odlasku iz kompanije.

On ima mišićnu distrofiju i vodio je kampanju na Islandu za bolji pristup invalidskim kolicima. On je u ponedeljak za BBC izjavio kako nije mogao da dobije odgovor od Tviterovog HR-a o tome da li je otpušten.

“Moja je teorija da su pogrešili i sada traže sve što mogu da pronađu kako bi ovo prikazali kao opravdani otkaz da izbegnu ispunjavanje svojih ugovornih obaveza”, rekao je.

Prema lokalnim medijima, kada je prodao svoju firmu Tviteru, taj Islanđanin je namerno strukturirao posao kako bi platio visoku stopu poreza islandskoj vladi.

Prošle godine četiri su ga medija proglasila osobom godine na Islandu. Bivše kolege su ubrzo podržale Torlajfsona, istakavši da ne razumeju zbog čega mu preti otkaz, preneo je BBC.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: