Podeli vest

Mask se suočio sa grupnom tužbom u ime Teslinih akcionara koji su tvrdili da ih je obmanuo svojim objavama 7. avgusta 2018. godine jer predloženi otkup od 72 milijarde dolara nikada nije ostvaren.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ELON MUSK
FOTO: Shutterstock

Osnivač američkog proizvođača električnih automobila “Tesla” Ilon Mask oslobođen je optužbi za obmanu investitora zbog tvita u kojem je 2018. godine napisao da je obezbedio sredstva za potpunu privatizaciju te kompanije, posle čega su ga investitori tužili, objavio je danas Bi-Bi-SI (BBC).

Na suđenju zbog navodne obmane investitora tužioci su tražili milijardu dolara odštete od Maska koji je branio slobodu da slobodno tvituje, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Mask se suočio sa grupnom tužbom u ime Teslinih akcionara koji su tvrdili da ih je obmanuo svojim objavama 7. avgusta 2018. godine jer predloženi otkup od 72 milijarde dolara nikada nije ostvaren.

Mask je na Tviteru napisao da razmišlja da preuzme vlasništvo nad “Teslom” po ceni od 429 dolara po akciji, što predstavlja premiju od oko 23 odsto u odnosu na prethodni dan i naveo je da su za to obezbeđena sredstva.

Maska su optužili da je lagao kada je kasnije tog dana napisao da je “potvrđena podrška investitora”.

Nakon Maskovog tvita akcije su naglo skočile, da bi ubrzo potom pale jer je postalo jasno da do kupovine “Tesle” neće doći. Da je porota u San Francisku proglasila u petak Maska odgovornim, mogao je u tom slučaju da se suoči sa nalogom da plati milijarde dolara odštete.

Mask, koji je želeo da se suđenje premesti u Teksas, gde se nalazi sedište “Tesle”, tvrdeći da ne može da dobije pravično suđenje u San Francisku, pozdravio je ishod suđenja. Mask je na Tviteru napisao da je mudrost pobedila i da duboko ceni jednoglasni zaključak porote koja ga je oslobodila krivice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: