Podeli vest

Masovni ubica Salvador Ramos napad na školu u Teksasu najavio je na internetu par minuta pre nego što ga je izveo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

teksas
Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Napadač, koji je ubio 19 dece i dvoje nastavnika u osnovnoj školi u Juvaldeu u Teksasu, upozorio je u poruci na internetu nekoliko minuta pre masakra da će pucati u svoju baku i da će otvoriti vatru u školi, izjavio je guverner Teksasa Greg Abot.

Masovni ubica Salvador Ramos iskoristio je poluautomatsku pušku AR-15 tokom krvroprolića u utorak u osnovnoj školi Rob u mestu Juvalde, preneo je “Glas Amerike”.

Pucnjava se završila tako što je policija upala u učionicu i ubila ga.

On je legalno kupio pušku, a prošle nedelje je kupio i drugu pušku iste vrste, čim je napunio 18 godina 16. maja.

“Zlo je prošlo kroz Juvalde. Svako ko puca svojoj baki u lice mora da ima zlo u srcu. Ali je još veće zlo pucati u malu decu”, rekao je guverner Abot.

Istražitelji još nisu rasvetlili motiv napada u kojem je ranjeno i najmanje 17 osoba.

Guverner je rekao da Ramos, stanovnik gradića na oko 135 kilometara od San Antonija, koliko se zna nije imao probleme sa mentalnim zdravljem, niti je optužen za neko krivično delo.

Međutim, oko pola sata pre pucnjave, Ramos je napisao prvu od tri poruke na internetu, rekao je Abot.

Mladić je napisao da će pucati u svoju baku, zatim je potvrdio da je pucao.

U poslednjoj poruci, objavljenoj 15 minuta pre nego što je došao do škole, rekao je da će otvoriti vatru u jednoj osnovnoj školi.

Istražitelji kažu da nije precizirao u kojoj.

Ramos je poslao privatne, direktne poruke preko Fejsbuka, koje su “otkrivene posle tragedije”, rekao je portparol kompanije Endi Stoun, koji je dodao da Fejsbuk sarađuje sa istražiteljima.

U danima i satima pre masakra, Ramos je takođe davao nagoveštaje da nešto sprema, dodaje “Glas Amerike”.

Na dan kada je kupio drugu pušku, na nalogu na Instagramu za koji istraživači veruju da je bio njegov, objavljena je fotografija dve puške AR-15.

Na statusu je “tagovana” druga korisnica Instagrama, koja ima više od 10.000 pratilaca, od koje je traženo da podeli tu fotografiju.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: